به گزارش مشرق، محمد باقر نوبخت در بخش پرسش و پاسخ به سؤال خبرنگاران در پاسخ به سؤالی مبنی بر اینکه آیا در اصلاح ساختار بودجه با توجه به آنچه به دفعات در مورد یارانه پنهان ۹۳۴ هزار میلیارد صحبت شده است، آیا برای این موضوع برنامهای دارید، اظهار داشت: یکی از برنامههای اصلاح ساختار، تعیین تکلیف یارانههای پنهان است که محاسبات این ۹۳۴ هزار میلیارد تومان به ریز برآورد شده است و اکنون پرداخت میشود. همچنین ۴۵ تا ۵۰ هزار میلیارد تومان معافیت مالیاتی داریم که متفاوت از فرار مالیاتی است.
بیشتر بخوانید:
وعده نوبخت به رونمایی از برنامه رونق تولید
رئیس سازمان برنامه و بودجه افزود: چگونه میشود که دنبال اصلاح ساختار باشیم، اما به یارانه پنهان نپردازیم و نسبت به آن بیتفاوت باشیم؟ برنامه اصلاح یارانه پنهان به شورای عالی هماهنگی اقتصادی سران قوا تقدیم خواهد شد، اما اینکه ظرفیت اجرای آن چقدر وجود داشته باشد مهم است. معمولاً همه استقبال میکنند، اما موقعی که پای خودشان درگیر میشود، اتفاقات دیگری میافتد.
وی در پاسخ به سؤالی دیگر مبنی بر اینکه روز گذشته اختصاص ارز ۴ هزار و ۲۰۰ تومانی به گوشت تنظیم بازار متوقف شد، آیا مضیقه بودجهای وجود دارد یا ملاحظات دیگری در آن دخیل است، تصریح کرد: در دولت بحثهای مفصلی مطرح شد، اکنون ۲۵ کالا ارز ۴ هزار و ۲۰۰ تومانی دریافت میکنند و تأکید رئیس جمهور در حمایت از اقلام و مایحتاج مورد نیاز مردم است. سال گذشته ۱۳ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان یارانه پرداخت شد، اما باید ببینیم به هدف رسیدهایم؟ و آنچه برای مردم بود به دست مردم رسیده یا خیر. باید قبول کنیم که شیوه کنونی مناسب نیست، هر چند باید نظارت از بدو تا ختم صورت بگیرد، در کنار آن، خروج دام و گوشت از کشور داریم.
وی ادامه داد: اگر ارز ۴ هزار و ۲۰۰ تومانی ندهیم، افزایش قیمت مضاعف به کالا فشار میآورد که قطعاً جلوی آن را میگیریم. در ستاد اقتصادی با رئیسجمهور بحث کردیم که شیوه اصلاح شود و این هفته به جمعبندی میرسد، قطعاً مابهالتفاوت ۵۰ تا ۶۰ هزار میلیارد تومانی ناشی از ارز ۴ هزار و ۲۰۰ و ارز نیمایی به مردم خواهد رسید و ریالی از آن را در بودجه صرف نخواهیم کرد، اما اینکه به واردکننده بدهیم یا در سازوکاری مانند کالابرگ الکترونیکی و یا صور دیگر باشد هنوز به جمعبندی نرسیدهایم. احتمال دارد روی این ۲۵ کالا تدریجی یا قطعی اجرایی شود که هنوز مشخص نیست. نکتهای که وجود دارد این است که قطعاً منافع ناشی از اختصاص ارز ۴ هزار و ۲۰۰ برای گوشت و ۲۵ قلم کالا با شیوه کنونی به مردم نمیرسد. در حال حاضر برای گوشت این اصلاح رویکرد را اعمال کردیم.